Saturday, May 26, 2018

Hartia si calitatea imprimarii

Stii deja cat este de importanta hartia atunci cand vine vorba despre calitatea imprimarii, insa hartia detine si un rol important atunci cand vine vorba despre durata de viata a imprimantei tale. Referitor la calitatea imprimarii a documentelor sau imaginilor pe care vrei sa le imprimezi, poti sa alegi dintr-o larga varietate de hartii pentru imprimat, disponibile pe piata. Avand la dispozitie atatea optiuni, de multe ori devine foarte dificil sa intelegi macar scopul fiecareia, nemaivorbind de folosirea cu succes a acesteia.

Pe langa faptul ca trebuie sa fii foarte atent la ceea ce imprimi, trebuie sa fii atent si pe ce tip de hartie este imprimat textul sau imaginea vizata. Daca vrei sa imprimezi o imagine, este indicat sa o transpui pe un tip de hartie lucioasa, decat pe o hartie mata, pentru a-i conferi un look profesional. Fotografii se bazeaza exclusiv pe hartia lucioasa sau fotografica, cum se mai numeste. Pe langa aceasta, hartia lucioasa se confrunta cu problema ca reflecta puternic lumina si ca amprentele sunt foarte vizibile pe aceasta, in timp ce hartia mata nu sufera de asemenea dezavantaje.

Pe langa aceste doua tipuri de hartii, mai exista si o multime de alte feluri, precum este hartia lucioasa laminata. Acest tip de hartie ajuta ca imaginea sa arate mult mai vibranta si mai vie. Hartia laminata dispune de o fata lucioasa si de una normala. Imaginea este imprimata pe partea lucioasa, care este apoi laminata, pentru a-i creste calitatea imaginii si pentru a-i da un look cat mai natural, facand-o in acelasi timp si mai stralucitoare. Acest tip de hartie este folosita de obicei la cartile postale, felicitari si vederi. Mai exista un tip de hartie care este folosit la unele tipuri de imprimante de la casele de marcat, numita hartie termica, deoarece isi schimba culoarea atunci cand este incalzita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

shared on wplocker.com